Ταλαιπωρία για τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Ταλαιπωρία για τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 9728/25.01.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Χωρίς τέλος είναι η ταλαιπωρία, που υφίστανται οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματά τους μακριά από τη γειτονιά τους εδώ και έξι χρόνια περίπου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές μεταφέρθηκαν το 2004 σε λυόμενο διδακτήριο, στην περιοχή του Ποσειδωνίου. Η μεταφορά αυτή θα είχε προσωρινό χαρακτήρα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη, αφού εδώ και έξι χρόνια παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο ίδιο λυόμενο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η μεταφορά τους από και προς το λυόμενο διδακτήριο γίνεται καθημερινά με μισθωμένα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να διατίθενται περίπου 55.000 ευρώ για τις μετακινήσεις των παιδιών.

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες και η γραφειοκρατία, αποτελούν εμπόδιο για την επίλυση του προβλήματος και την ανέγερση σχολικής στέγης στην περιοχή. Οι μαθητές στεγάζονταν πριν τη μεταφορά τους σε διατηρητέο κτίριο, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για σχολική χρήση έπειτα από σχετικούς ελέγχους. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές να βρίσκονται σε πραγματική «εξορία» και να μην επιστρέφουν στο δικό τους σχολείο. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος και να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του 12 Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου